top of page
Posta

Leestip voor de zomervakantie

Vandaag 25 april (Giorno della Liberazione in Italia) komt het nieuwe boek van Bas Metsers uit:

Italiaanse Streken

Als Rome valt, struikelt Europa, zo weet men in Berlijn, Brussel en Parijs. En Rome wankelt. Italië beleeft de grootste economische en morele crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. De staatsschuld groeit. De maffia rukt op. Corrupte politici weten van geen wijken en de liefde voor Europa bekoelt. Het vertrouwen in instituties en in elkaar lijkt op een dieptepunt. Ruim een decennium was Bas Mesters als correspondent getuige van de worstelingen van Italië. 'Ongelooflijk' was in die tijd zijn meest gebruikte woord: zowel in positieve als negatieve zin. In Italiaanse streken wandelt hij door Rome en reist bij elk plein, palazzo of kerk in gedachten door naar streken en personen die hij de afgelopen twaalf jaar bezocht. Aan de hand van deze veelkleurige ontmoetingen met onder anderen politici, maffiabestrijders, schrijvers, filmdiva's, priesters, ondernemers, artsen, edelen en onderwijzers analyseert hij de Italiaanse volksziel en de kansen om de crisis te boven te komen. Italianen, zo blijkt, zijn geen fantasten, maar realisten. Ze doorgronden het leven als geen ander, én ze leerden hun overheersers te slim af te zijn. Europa is gewaarschuwd: het kan niet zonder Italiaanse streken. Bas Mesters (1965) was correspondent in Italië voor NRC Handelsblad en de NOS. Nu is hij directeur van het Expertisecentrum Journalistiek (UvA) en leidt hij de opleiding Journalistiek van Hogeschool Windesheim.

Posta recente
Seguiteci!
  • Facebook Classic
bottom of page