top of page
Posta

Programma studiereizen 2014

REISPROGRAMMA: Programma groep 1: Donderdag 25 september: 8.35 uur aankomst in Nice, Joost en Janine staan klaar met 2 auto’s: de camper en de Opel Rijden naar Airole, installeren in de appartementen. (Deze week regelen jullie zelf het ontbijt en de lunch.) 17.00 uur aperitief bij Janine en Joost . 19.30 diner bij Marco* op het plein Vrijdag 26 september: Na het ontbijt worden jullie om 10 uur voor de les verwacht. We bespreken elke dag de scheurkalender, iedereen introduceert zichzelf in het Italiaans, Janine bespreekt de syllabus met de onderwerpen, we lezen de teksten over de Italiaanse taal en bespreken het belang van Dante Alighieri. Daarna houden we ons bezig met de wederkerende werkwoorden en maken wat oefeningen. Ook richten we een blik op de persoonlijke voornaamwoorden. De syllabus is zeer uitgebreid, je kunt op verloren uurtjes de rest van de oefeningen maken. Voor een aantal opdrachten zal je de mensen uit het dorp om hulp moeten vragen. Ik wil de opdrachten graag nakijken op 29 september. We sluiten de les rond lunchtijd af. Rond 14.00 staat iedereen klaar om een wandeling te maken naar Fanghetto. Door de bergen. Deze wandeling is ca. 5 km, dus neem prettige schoenen mee. Joost haalt ons op als we in Fanghetto zijn. We drinken eventueel nog wat bij Marisa in Fanghetto of later op het plein. We kijken wel hoe onze pet staat. 19.30 Pizza eten bij Pizzeria Passatempo in Airole daarna borrel op het plein bij Willy of je gaat lekker aan je huiswerk. Zaterdag 27 september: Om 10.00 uur rijden we naar het treinstation van Menton, kopen daar kaartjes voor de trein naar Monte Carlo om een bezoek te brengen aan de Monaco Boat Show met Joost. Iedereen koopt zijn eigen kaartje in het Italiaans! De rest van de dag staat er niks meer in de planning. Voor degenen die niet meegaan wordt een alternatief bedacht of zij bedenken zelf wat, of nemen lekker vrij om aan de opdrachten uit de syllabus te werken. 19.30 diner te Collabassa bij Trattoria La Pousa*** Zondag 28 september: Om 10.00 uur les. De passato prossimo wordt behandeld en een aantal oefeningen van het hoofdstuk Bacco di Caravaggio. Om 11.00 uur komt Vincenzo om te praten over het eten in Liguria. De lijsten vis, vlees en keuken kunnen behandeld worden. We sluiten de les rond lunchtijd af. ’s Middags gaan we naar www.atrincea.it mét Vincenzo We gaan daar de wijn proeven dan Dino Masala. Deze wijnproeverij is gratis, maar het is wel aardig als we allemaal een flesje kopen. Om 19.30 diner bij Trattoria ** Bianca in het dorp beneden aan de weg. Maandag 29 september Om 10.00 uur les. De afgelopen dagen hebben jullie je via de syllabus bezig kunnen houden met de opdrachten achterin de syllabus. Deze opdrachten moeten vandaag ingeleverd worden. Deze les duurt tot ca. 13.00 uur. We evalueren de afgelopen dagen. In de namiddag kunnen we een tochtje maken naar Rocchetta Nervina en Dolceacqua. We kunnen in Dolceacqua eten, maar kunnen ook besluiten naar zee te gaan en daar een restaurant te zoeken. Voor deze avond wordt geen programma vastgesteld. Iedereen mag inbrengen. Het is Bonte Avond. Dinsdag 30 september Om 6.00 uur vertrek naar Nice.

*Het diner bij Marco bestaat uit de volgende gerechten naar keuze - antipasto o primo - secondo - dolce - da bere (acqua + vino della casa) **Het diner bij Bianca bestaat uit de volgende gerechten: -piccolo antipasto (assaggi misti fatti in casa) -primo (lasagne al forno) -secondo (arrosto con patate) -dolce (quello che hanno al momento, forse c'é la possibilitá di scegliere fra piú dolci) -bere (acqua + 1/4 di vino della casa a persona) - se si vuol bere vino extra o prendere delle bottiglie bisogna ovviamente pagarle in piú.. *** La Pousa, nog geen diner bekend, maar zal zeker bestaan uit minstens 3 gangen, ook hier de wijn inclusief.

Programma groep 2: Donderdag 2 oktober 8.35 uur aankomst in Nice, Joost en Janine staan klaar met de auto. Rijden naar Airole, installeren in de appartementen. Deze week regelen jullie zelf het ontbijt en de lunch. 17.00 uur aperitief bij Janine en Joost. 19.30 diner bij **Marco op het plein Vrijdag 3 oktober Na het ontbijt worden jullie om 10.00 uur voor de les verwacht. We bespreken elke dag de scheurkalender, iedereen introduceert zichzelf in het Italiaans, Janine bespreekt de syllabus met de onderwerpen, we lezen de teksten over de Italiaanse taal en bespreken het belang van Dante Alighieri. Daarna houden we ons bezig met de wederkerende werkwoorden en maken wat oefeningen. Ook richten we een blik op de persoonlijke voornaamwoorden. De syllabus is zeer uitgebreid, je kunt op verloren uurtjes de rest van de oefeningen maken. Voor een aantal opdrachten zal je de mensen uit het dorp om hulp moeten vragen. Ik wil de opdrachten graag nakijken op 6 oktober. We sluiten de les rond lunchtijd af. Rond 14.00 staat iedereen klaar om een wandeling te maken naar Fanghetto. Door de bergen. Deze wandeling is ca. 5 km, dus neem prettige schoenen mee. Joost haalt ons op als we in Fanghetto zijn. We drinken eventueel nog wat bij Marisa in Fanghetto of later op het plein. We kijken wel hoe onze pet staat. 19.30 Pizza eten bij Pizzeria Passatempo in Airole, daarna borrel op het plein bij Willy of je gaat lekker aan je huiswerk J Zaterdag 4 oktober Om 10.00 uur les. We gaan ons bezighouden met het onderwerp Bacco van Caravaggio en de passato prossimo. Teksten lezen en de lijsten vis, vlees en keuken behandelen. Om 11.00 uur komt Vincenzo om te praten over het eten in Liguria. ’s Middags 14.00 wijnproeverij bij www.atrincea.it Vincenzo gaat mee. Deze wijnproeverij is gratis, maar het is wel aardig als we allemaal een flesje kopen. 19.30 diner bij trattoria Bianca**, beneden in het dorp. Zondag 5 oktober Om 10.00 uur les. Conversatieles met Vincenzo, onderwerpen uit de syllabus kunnen behandeld worden: de weg vragen, cartelli stradali, Italiaanse gezegden. We sluiten de les rond lunchtijd af. We eten thuis in de Via Gioberti een broodmaaltijd. Vincenzo gaat na de lunch lekker zijn eigen ding doen, want hij is morgen jarig. ’s Middags een workshop Ravioli Maken met Salvatore Alfano in het ‘oratorio’ van Airole. We eten deze ravioli ’s avonds met zijn allen op in de Via Gioberti. Daarna een afzakkertje halen bij Willy op het plein. Maandag 6 oktober Om 10.00 uur les. De afgelopen dagen hebben jullie je via de syllabus bezig kunnen houden met de opdrachten achterin de syllabus. Deze opdrachten moeten vandaag ingeleverd worden. Deze les duurt tot ca. 13.00 uur. We evalueren de afgelopen dagen. Het is tevens de verjaardag van Vincenzo. Na de lunch kunnen we een tochtje maken naar Rocchetta Nervina en Dolceacqua. ’s Avonds 19.30 diner bij Marco op het plein. Dinsdag 7 oktober Om 6.00 uur vertrek naar Nice.

*Het diner bij Marco bestaat uit de volgende gerechten naar keuze - antipasto o primo - secondo - dolce - da bere (acqua + vino della casa) **Het diner bij Bianca bestaat uit de volgende gerechten: -piccolo antipasto (assaggi misti fatti in casa) -primo (lasagne al forno) -secondo (arrosto con patate) -dolce (quello che hanno al momento, forse c'é la possibilitá di scegliere fra piú dolci) -bere (acqua + 1/4 di vino della casa a persona) - se si vuol bere vino extra o prendere delle bottiglie bisogna ovviamente pagarle in piú..

IN AIROLE IS GEEN PINAUTOMAAT, GRAAG VOLDOENDE CONTANT GELD BIJ JE HEBBEN.

Posta recente
Seguiteci!
  • Facebook Classic
bottom of page